17. rujna 2011.

Hodočašće u Mariju Bistricu

Već treću godinu Uprava tvrtke GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o. za svoje je radnike i namještenike, poslovne partnere i prijatelje organizirala zajedničko hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke.

U subotu, 17. rujna 2011.godine hodočastilo se u to naše nacionalno marijansko svetište. Dio vjernika stigao je, u pratnji stručnoga vodiča, iz obližnjega Laza pješice. Hodali su nekoliko sati i to Stepinčevim stazama. Zatim su se pridružili ostalim hodočasnicima na dogovorenom mjestu ispred crkve koje je na korištenje ustupila Turistička zajednica Marije Bistrice kako bi se postavio prigodni štand s okrjepom za sve sudionike.

Misno slavlje i ove je godine predvodio fra Žarko Relota, zajedno s fra Nikolom Roščićem i fra Ivanom Karlićem, te velečasnim Antom Rotimom, župnikom župe Sveta tri kralja iz Donje Lomnice, te velečasnim Franjom Pranjićem i mladomisnikom Ivanom Dančom. Njihova osobito nadahnuta propovijed i zajedničko sudjelovanje u pobožnosti Križnoga puta koje je slijedilo nakon toga, još je više osnažilo naše neupitno zajedništvo, te nas dodatno duhovno obogatilo i potaknulo na buduće poslovne i životne izazove.

Nakon toga bio je organiziran objed u blizini svetišta i druženje do kasno poslijepodne, što je još više pojačalo dojam koji je ostavilo to hodočašće.

Zahvala

Želimo posebno zavaliti župniku svetišta Zlatku Korenu na riječima dobrodošlice na početku misnog slavlja i na domaćinstvu koje nam je tom prigodom pružio, kako nama tako i svima ostalima koji svakodnevno hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj. Zahvaljujemo također fra. Žarku Reloti, fra. Nikoli Roščiću i fra.Ivanu Karliću na pratnji, te na lijepim i srdačnim riječima tijekom hodočašća, ali i svim nazočnim vjernicima, zaposlenicima i prijateljima naše tvrtke koji su ovim činom posvjedočili vjeru i želju u bolje sutra uz Božji blagoslov i zagovor naše Majke Božje Bistričke.

Chronological news list