Povijest društva

Još davne 1964. godine gospodin STIPE RADIĆ, uz pomoć supruge ANĐE, osnovao je  privatnu zanatsku radnju pod nazivom „Molersko – farbarska radnja, vl. Radić Stipe“ sa sjedištem u Prozoru (Rama), u tadašnjem mostarskom srezu u Bosni i Hercegovini.

Godine 1970. u okolnostima teškima za opstanak hrvatskih obitelji u području Rame i cijele Hercegovine, Stipe Radić sa svojom mnogobrojnom obitelji preseljava se u Zagreb, te nastavlja s privatnim poduzetništvom  –  obrtom za soboslikarsko-ličilačke radove. Istodobno podiže obitelj koja mu je u njegovu poslu bila čvrst oslonac i jaka potpora.

Godine 1992. Dragan Radić, sin Stipe i Anđe, nakon završenoga Građevinskog fakulteta, utemeljuje tvrtku pod nazivom GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o., nastavljajući tako dugogodišnju obiteljsku tradiciju građevinskog poduzetništva koje je uspješno opstalo na tržištu više od 28 godina.

Stipe Radić

Poslovni uspjeh postignut proteklih godina rezultat je znanja, zajedničkog rada i zalaganja, te iskustva i stručnosti svih naših zaposlenika. Stalno praćenje tehnoloških novosti i kontinuirano ulaganje napora i sredstava u obnovu strukture i kapaciteta strojeva i opreme, znatno pridonose našem uspjehu.

Obrtnica: „Molersko-farbarska radnja
vl. Radić Stipe“

U sklopu društva od 2001. godine posluju i dvije trgovine – maloprodaja i veleprodaja  (»Boje i lakovi«, Ilica 133  i  »Alati i okovi«, Ilica 180a) u kojima se mogu nabaviti proizvodi svih vodećih hrvatskih i svjetskih proizvođača boja, lakova, alata, vijaka i okova. Posebno su povoljni uvjeti kupnje za sve ugovorne partnere.

Godine 2004. osnovano je društvo G.S. USLUGE d.o.o. čija su djelatnost ugostiteljske usluge, usluge smještaja i posluživanja hrane  te čišćenja objekata.

Godine 2009. segment djelatnosti vezan za izgradnju i održavanje telekomunikacijske infrastrukture izdvojen je u posebno trgovačko društvo G. S. TELEKOM d.o.o., sve sa željom da se poboljša kvaliteta svih usluga.

Danas tvrtka GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o. s povezanim društvima zapošljava više od 350 ljudi, a u voznom parku ima više od 160 voznih jedinica i građevinskih strojeva. Osim toga tu je i vlastita potpuno opremljena stolarska radionica zatim radionica za izradu aluminijske i crne bravarije te elektro-mehaničarska radionica.