Knin, 2.5.2011.

Gradimo spomenik Hrvatske pobjede u Kninu

Graditelj svratišta d.o.o. u otvorenom je postupku javne nabave dobio posao arhitektonsko-urbanističkog uređenja Trga dr. Ante Starčevića i izgradnje spomenika HRVATSKE POBJEDE „OLUJA 95.“ u Kninu. Otvorenje preuređenoga trga s postavljenim  spomenikom predviđeno je na Dan pobjede 5. kolovoza 2011., tijekom  tradicionalne središnje proslave u tome gradu.

Projekt se izvodi prema idejnom rješenju autora spomenika akademskog kipara Petra Dolića i projektnog ureda AP-projekt d.o.o. koji su pripremili i svu tehničku dokumentaciju.

„Ovo je dugo očekivani trenutak za grad Knin, ali i za Hrvatsku. Uvjeren sam da će na spomenik biti ponosni svi građani i svi branitelji s obzirom na značenje Knina u novijoj hrvatskoj povijesti“ – rekao je tijekom potpisivanja Ugovora o izgradnji predsjednik Povjerenstva za gradnju spomenika Tomislav Vrdoljak.

Upravi i svim radnicima Graditelja svratišta d.o.o. iznimna je čast i zadovoljstvo sudjelovati u realizaciji toga velikog projekta koji će ostati kao spomen budućim generacijama hrvatskoga naroda jer, kako se često ističe u toj tvrtki: svi govore o BUDUĆNOSTI, mi je STVARAMO, a povijest POŠTUJEMO.

knin-ugovor-low.jpg

Ugovor za arhitektonsko-urbanističko uređenje Trga dr. Ante Starčevića i izgradnju spomenika Hrvatske pobjede 'Oluja 95', potpisali su u nazočnosti članova Povjerenstva koje je izabralo izvođača radova Tomislav Vrdoljak (lijevo), dogradonačelnik Grada Knina i  Dragan Radić, direktor Graditelja svratišta d.o.o. iz Zagreba.

Chronological news list