1964. Osnovana MOLERSKO - FARBARSKA RADNJA

gospodin STIPE RADIĆ, osnovao je privatnu zanatsku radnju pod nazivom „Molersko – farbarska radnja, vl. Radić Stipe“ sa sjedištem u Prozoru (Rama), u Bosni i Hercegovini.

1970. – STIPE RADIĆ preseljava u Zagreb

Nastavlja s privatnim poduzetništvom – obrtom za soboslikarsko-ličilačke radove.

1992. Utemeljena tvrtka
GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o.

- Dragan Radić, nakon završenoga Građevinskog fakulteta, utemeljuje tvrtku pod nazivom GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o., nastavljajući tako dugogodišnju obiteljsku tradiciju građevinskog poduzetništva koje je uspješno posluje na tržištu do danas.

2004. - osnovano je društvo
G.S. USLUGE d.o.o.

čija su djelatnost ugostiteljske usluge, usluge smještaja i posluživanja hrane te čišćenja objekata. U sklopu društva posluju novouređena kavana Palainovka koja ima status spomenika kulture.


2012. – osnovano je društvo GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o.

sa sjedištem u Prozor-Rami u Bosni i Hercegovini

 

2013.- osnovano je društvo
GS GRAĐENJE d.o.o.

sa sjedištem u Prozor-Rami u Bosni i Hercegovini. Društvo se bavi eksploatacijom i preradom tehničko-građevnog kamena na ležištu „Podbor“.


Danas tvrtka GRADITELJ SVRATIŠTA d.o.o. s povezanim društvima zapošljava više od 300 ljudi, a u voznom parku ima više od 180 voznih jedinica i građevinskih strojeva. Osim toga tu je i vlastita potpuno opremljena stolarska radionica zatim radionica za izradu aluminijske i crne bravarije te elektro i mehaničarska radionica. Poslovni uspjeh postignut proteklih godina rezultat je znanja, zajedničkog rada i zalaganja, te iskustva i stručnosti svih naših zaposlenika. Stalno praćenje tehnoloških novosti i kontinuirano ulaganje napora i sredstava u obnovu strukture i kapaciteta strojeva i opreme, znatno pridonose našem uspjehu.